Evenimente

CARAVANA PAD, la al 4-lea roadshow în România

Chiar dacă iarna-i la ușă și noi încă ne luptăm cu pandemia, dezastrele naturale n-au intrat în stand-by, ci afectează zeci, sute sau chiar mii de români. Pentru că, așa cum bine știm, cu toții, un necaz nu vine niciodată singur.

Într-un nou efort de conștientizare a autorităților locale și a cetățenilor cu privire la singurul mecanism de protecție financiară în condiții de cutremur, inundații și alunecări de teren, PAID și ASF au organizat, și anul acesta, Caravana PAD. De data aceasta, cel de-al 4-lea roadshow al campaniei de informare, a vizat județele

Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin si Olt.

Întâlnirile au fost organizate în colaborare cu consiliile județene, invitați fiind reprezentanții primăriilor, iar discuțiile s-au axat pe conformarea la legislația din domeniul asigurărilor obligatorii de locuințe, în sensul informării și creșterii gradului de cuprindere al PAD.

Restricțiile și normele de protecție sanitară ne-au obligat să limităm numărul de participanți, astfel încât să asigurăm desfășurarea evenimentelor fără riscul infectării cu noul coronavirus. Am compensat aceste neajunsuri cu ieșiri în aer liber, context în care am discutat deschis cu cetățenii despre daune, despăgubiri, reconstrucție și obligații legale, atât de partea asiguratului, cât și de cea a PAID.

Pentru că ne dorim să reconfirmăm faptul că i-am ascultat activ pe cei care au pus întrebări sau ne-au expus experiența lor cu asigurările obligatorii împotriva dezastrelor naturale, am vrea să notăm aici câteva dintre chestiunile care ne-au fost aduse în atenție:

-    Reducerea timpului de reacție al asiguratorilor după avizarea daunei și plata, cu celeritate, a despăgubirilor;

-    Corelarea documentației solicitate la încheierea asigurării obligatorii cu cea necesară la plata despăgubirilor;

-    Eliminarea decalajului creat de autoritățile care asigură despăgubiri la același nivel, atât pentru cei care au asigurarea obligatorie, cât și pentru ceilalți;

-    Responsabilizarea cetățenilor prin verificarea și comunicarea nivelului de îndeplinire a obligațiilor legale, inclusiv în ceea ce privește încheierea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale, pentru fiecare solicitare înaintată de aceștia către autorități;

-    Creșterea nivelului de informare în teritoriu, cu precădere în zonele afectate frecvent de dezastre naturale.

Suntem preocupați de îmbunătățirea activității PAID și a legislației din domeniu astfel încât să ne îndeplinim cu brio misiunea, aceea de a oferi protecție financiară celor afectați de dezastrele naturale, în aceeași măsură în care să informăm proprietarii de locuințe cu privire la importanța asigurării.

 

Ne revedem la Caravana PAD 2022, sperăm că în condiții mai bune, fără pandemie și cu mai mulți români pentru care reconstrucția casei nu începe de la #ZERO!

 

Echipa PAID